hij is eigenlijk mij

hij-is-eigenlijk-mij-maar-de-roes-was-weg

Specificaties

Titel: hij is eigenlijk mij (maar de roes was weg)
Artiest: Eva Spierenburg
Jaar: 2014/15
Afmeting: 24,7×20,2 cm
Website: www.evaspierenburg.nl

Beschrijving


hij is eigenlijk mij

schepper en schepsel tegelijk
met een geschilderde schil om de schilder te beschermen

hij heeft mij gemaakt
ik heb hem gemaakt
toen maakte ik mezelf

maar ik stopte mezelf in zijn schil, smeerde zijn schuld over mijn huid. Veroverde plaats voor mijn binnenkant door die van hem weg te gooien. In mijn nieuwe mannenschil strekte ik me uit, en graaide om me heen om mezelf te vinden.
stiekem in de hoop niets van mij aan te treffen

de schepper en de keuzes zijn niet dezelfde dingen

 

Eva Spierenburg

In haar werk verkent Eva Spierenburg haar eigen verhouding tot het vergankelijke lichaam, tot de moeder en de vader, tot vrouw en man. Voor de serie ‘hij is eigenlijk mij’ verkleedde Spierenburg zich als een man, compleet met een baard gemaakt van haar eigen haar. In deze nieuwe rol speelt zij alle mannen in haar schilderijen uit 2014 na, om te onderzoeken in hoeverre ze een mannelijk alter ego voor zichzelf had geschilderd.

De volledige serie bestaat uit 17 beschilderde foto’s, bovenstaande tekst en een video.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s